Birou in interiorul Aeroportului Bacau

  • Română
    • Engleză
+40740.515.665 Non Stop

Tot ceea ce trebuie să știi despre anvelopele de iarnă

Nu a venit încă iarna în adevăratul sens al acestui anotimp. Nu avem încă zăpadă așa cum ar trebui sa fie în această perioadă. Însă primul lucru la care te gândești atunci când iarna începe să dea semne, dacă ești proprietar de autovehicul, este referitor la anvelopele de iarnă. Asta îți vine prima dată în minte atunci când începi să simți că vine iarna. Dacă nu ai făcut-o deja, mergi și schimbă cauciucurile mașinii cu unele adecvate pentru sezonul rece chiar dacă nu este încă zăpadă sau polei. Te poate lua prin surprindere acest anotimp. Asta dacă nu le-ai schimbat deja.

Legislația din România interzice circulația pe drumurile acoperite cu zăpadă, polei sau gheață a tuturor autovehiculelor ce nu sunt dotate cu anvelope corespunzătoare pentru iarnă. Această lege este valabilă încă din 2011, însă ea a fost percepută greșit. Conform legii, toate autovehiculele care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei sau gheață, indiferent dacă este înainte sau după 1 noiembrie, trebuie să fie echipate cu anvelope corespunzătoare pentru iarnă.

Este recomandat să mergi să schimbi cauciucurile mașinii tale, indiferent dacă este septembrie sau octombrie. Dacă temperaturile încep să scadă aproape de limita de îngheț, este bine să ai deja anvelope de iarnă montate pe mașină. Au fost ani în care a nins și în septembrie. Vremea este imprevizibilă în aceste perioade și este mai bine să nu fi luat prin surprindere la un eventual control al Poliției. Nu te gândi însă doar la acest aspect, gândește-te și la siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.

În caz de daune provocate din vina ta, unele companii de asigurări nu acordă despăgubiri dacă autovehiculul nu a fost echipat cu anvelope de iarnă, iar dauna s-a produs ca urmare a acestui aspect. Iată un motiv în plus să echipezi mașina corespunzător în sezonul rece.

Dacă circuli pe un drum acoperit cu polei, zăpadă sau gheață, și ești oprit pentru un control, nu scapi fără amendă. Această contravenție atrage însă și reținerea certificatului de înmatriculare a mașinii, motiv pentru care primele semne de vreme rece ar trebuie deja să te mobilizeze și să te gândești la cauciucurile de iarnă.

Anvelopele de iarnă acceptate de legislația în vigoare din Romania sunt inscripționate pe lateral cu unul din simbolurile: M+S, M.S, MS sau M&S. Anvelopele all-seasons sau mixte cum mai sunt ele numite pot fi acceptate doar dacă au unul din aceste marcaje pe lateral.

În cazul în care este iarnă, însă carosabilul pe care circulați este uscat iar automobilul nu este echipat cu anvelope de iarnă, Poliția NU are dreptul să vă amendeze. Singurul lucru pe care îl pot face este să vă interzică să circulați mai departe, dacă în continuarea deplasării drumul este acoperit cu zăpadă, polei sau gheață.

 

Inchiriaza masina

Reducere 2% la plata integrala cu cardul pe site
Fara taxa aeroport
Avem biroul in Aeroportul Bacau
Plata partiala de 15% (avans rezervare)
Serviciu de plata securizat prin EuPlatesc.ro