Birou in interiorul Aeroportului Bacau

 • Română
  • Engleză
+40740.515.665 Non Stop

Tips and Tricks pentru șoferi la drum lung

 

Atunci când conduceți pe distanțe lungi, mai ales pe timp de noapte, apare tendinta de a ațipi, mai ales după o zi lungă, obositoare. Acest lucru, desigur, este o situație periculoasă, din cauza oboselii acumulate. În afară de a trage pe dreapta și de a te odihni câteva minute, ce se poate face pentru a rămâne treaz și pentru a conduce în continuare?

 • Înainte de a începe o calatorie lungă, este bine să vă odihniți suficient și să luați o gustare. Consumul doar de băuturi care conțin cofeină nu este neapărat cel mai bun mod de a rămâne treaz în timpul condusului. Cu toate că inițial vă veți simti mai alerți, efectele vor trece cu timpul și atenția se poate rătăci cu toate că rămâneți treaz.
 • Țineți întotdeuna o sticlă de apă cu voi, hidratarea vă va ajuta! Evitați să consumați sucuri, conțin cantități prea mari de zahar și tot ce vor face va fi să deveniți somnoros!
 • Trageți pe dreapta și luați pauze la fiecare câteva ore, chiar dacă nu vă simțiți somnoros. Atenție! Nu faceți pauze doar ca să stați jos în altă parte. Încercați să vă plimbați! Dacă nu doriți să faceți acest lucru, puteți doar deschide geamul în masină, indiferent dacă este foarte cald sau frig afară, aerul proaspat va ajuta la ameliorarea senzației de somn.
 • Rămâneți concentrat la drum! În foarte multe dintre situații, există tendința de a rămane îngândurat și de a vă lăsa mintea să se concentreze pe alte lucruri, și nu pe condus.
 • Ascultați muzică mai ritmată atunci când vă simțiți somnoros. Ritmul alert va face să fiți într-o stare mai activă.
 • Pregătiți-va de la început ruta și folosiți o aplicație precum Waze, pentru a vă face drumul mai ușor și pentru a vă atenționa unde urmează drumurile aglomerate.
 • Dacă nu sunteți singur în masină, puteți împartași responsabilitățile de conducere cu altcineva. Acest lucru vă permite să dormiți câteva ore, fără a pierde timp.
 • Pe lângă problema oboselii la drum lung, este bine ca atunci cand plecați să vă pregătiți și mașina corespunzător. Verificarea nivelului de ulei, apă și de combustibil, asigurându-vă că toate luminile funcționează, și asigurându-vă că anvelopele sunt la presiunea corectă, vor evita cele mai comune cauze de avarii.

 

Cazurile în care deveniți somnoros la volan sunt inevitabile la urma urmei. Dar ținând cont de câteva reguli, nu va fi nicio problemă în ceea ce privește continuarea drumului. Și bineînteles… depinde și cât sunteți de obișnuit cu drumurile lungi.

Inchiriaza masina

Reducere 2% la plata integrala cu cardul pe site
Fara taxa aeroport
Avem biroul in Aeroportul Bacau
Plata partiala de 15% (avans rezervare)
Serviciu de plata securizat prin EuPlatesc.ro