Birou in interiorul Aeroportului Bacau

  • Română
    • Engleză
+40740.515.665 Non Stop

Taxa auto a fost eliminata

Taxa de mediu sau taxa auto asa cum este ea cunoscuta a fost eliminata definitiv, Presedintele Klaus Iohanis promulgand astazi legea privind eliminarea acestei taxe. Aceasta lege va produce modificari incepand cu februarie 2017 daca legea va fi publicata in Monitorul Oficial in luna ianuarie. O veste asteptata de foarte multi romani, asadar. Se estimeaza ca importurile de autovehicule second-hand vor creste in perioada imediat urmatoare, in special pentru masinile cu norme de poluare Euro 3 sau chiar mai vechi. Pentru aceste autovehicule taxa de mediu ajungea sa fie o povara, mai ales pentru cele cu motoare diesel de capacitate mare.

Taxa auto a fost introdusa pentru prima data in 2007, iar timbrul de mediu aflat in vigoare in momentul de fata a fost introdus in anul 2013 dar a fost declarat ilegal de Curtea de Justitie a Uniunii Europene in vara anului 2016. Pentru eliminarea acestei taxe, producatorii de autoturisme s-au opus categoric fiind de parere ca eliminarea acestei taxe va genera efecte negative si imediate pe piata auto.

Unii sunt de parere ca trebuia eliminata de mult aceasta taxa auto, in timp ce altii ar fi vrut ca timbrul de mediu sa fie pastrat in continuare. Eliminarea taxei auto va forta intrarea in tara a masinilor mai vechi si poluante datorita pretului final mult mai accesibil. Dorinta de a avea un autoturism si veniturile scazute ale populatiei, in raport cu eliminarea acestei taxe de mediu va produce mai multa aglomeratie pe sosele incepand cu anul 2017. Exista insa si vesti bune. Unitatile de service auto vor avea de castigat cel mai mult din asta iar cei care detin masini inmatriculate in Bulgaria si circula pe soselele din Romania primesc astfel o veste cat se poate de buna: isi pot inmatricula masina in Romania fara sa mai plateasca taxa auto.

Asteptam publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a legii privind eliminarea taxei de mediu si ne dorim ca aceasta eliminare sa produca doar efecte benefice.

Inchiriaza masina

Reducere 2% la plata integrala cu cardul pe site
Fara taxa aeroport
Avem biroul in Aeroportul Bacau
Plata partiala de 15% (avans rezervare)
Serviciu de plata securizat prin EuPlatesc.ro