Birou in interiorul Aeroportului Bacau

  • Română
    • Engleză
+40740.515.665 Non Stop

Folosește un scaun auto adecvat pentru copilul tău

Mașinile au devenit parte din familie. Nu mai este un moft, nu mai este un lux, este doar o necesitate. Distanțarea față de părinți sau de neamuri face ca deplasările cu mașina să fi din ce în ce mai dese și mai lungi. Foarte multă lume utilizează mașina pentru deplasare, fie că vorbim de mașina proprie sau de mașină închiriată. Este mult mai comod, mult mai relaxant, poți lua cu tine pe toți cei dragi. În mașină încap toți și este întotdeauna la dispoziția ta. Singurul aspect pe care trebuie să-l iei în considerare este protecția celor dragi în autoturismul pe care îl conduci. Transportul rutier nu este tocmai sigur, fapt pentru care se petrec nenumărate accidente pe străzile tot mai aglomerate. De cele mai multe ori, în urma acestor accidente rutiere, există pierderi de vieți omenești sau vătămări corporale, unele chiar grave. Ce este însă și mai trist este faptul că în astfel de accidente auto sunt implicate și familii cu copii.

Acesta este motivul pentru care scaunul auto pentru copii a devenit în ultima perioadă mai mult decât o necesitate. Astăzi scaunul auto este o obligație a conducătorului auto pentru protejarea celor mici aflați în mașină, însă este și obligație pentru întreaga familie să-și protejeze copiii. Nu te gândi la scaunul auto ca accesoriu, ci conștientizează faptul că acest element poate salva viața copilului tău. Legislația în vigoare prevede ca toți copiii cu vârsta mai mică de trei ani să fie transportați în dispozitive omologate. Iată de ce este obligatoriu să transporți copilul într-un scaun auto atunci când circuli cu mașina, chiar și pe distanțe scurte.

Cum alegi scaunul auto în funcție de vârsta copilului?

În primul rând înălțimea copilului tău și greutatea acestuia trebuie să fie primul criteriu de selecție. Alege să utilizezi scaune auto care se fixează cu spatele la direcția de mers dacă ai copii care nu pot sta în picioare sau dacă nu depășesc 10 kg. După ce trece această perioadă poți începe să utilizezi scaune auto care se fixează cu fața la direcția de mers.

Există trei tipuri de scaune care pot fi utilizate pe perioada deplasărilor cu mașina: scaune care se fixează cu spatele la direcția de mers (până la vârsta de aproximativ 1 an și 3 luni), scaune auto care se fixează cu fața la direcția de mers (pentru copii cu vârsta de până la 4 ani) și scaune cu înălțător ce pot fi folosite pentru copiii de până la 12 ani.

Cum alegi scaunul auto în funcție de siguranță?

Există mai multe tipuri de fixare pentru scaunele auto. Întreabă în magazin care dintre modele oferă copilului un grad ridicat de siguranță, care este tipul de fixare adecvat și interesează-te de avantajele și dezavantajele fiecărui sistem de fixare. Să nu utilizezi niciodată scaune auto care nu se potrivesc mașinii tale și să nu te gândești niciodată să aduci modificări sistemului de fixare sau sistemului de prindere cu centuri ale autoturismului pentru a face să se potrivească împreună. Încearcă, dacă bugetul îți permite, să nu utilizezi scaune auto cumpărate la mâna a doua.

Verifică în permanență dacă ai fixat corect scaunul pentru copil în sistemul de prindere. Învață să te asiguri periodic ca acest lucru să fie făcut corect sau să nu fie omis. Este în joc siguranța copilului tău. Nu folosi scaunul auto decât pe bancheta din spate a autoturismului, iar dacă totuși vrei să ții copilul pe scaunul din dreapta, asigură-te ca fixezi scaunul cât mai în spate cu putință.

Alege să folosești un scaun auto adecvat pentru copilul tău. Îți vei mulțumi mai târziu. Ține cont de greutatea lui și de vârsta la care a ajuns atunci când utilizezi un astfel de scaun.

Inchiriaza masina

Reducere 2% la plata integrala cu cardul pe site
Fara taxa aeroport
Avem biroul in Aeroportul Bacau
Plata partiala de 15% (avans rezervare)
Serviciu de plata securizat prin EuPlatesc.ro