Birou in interiorul Aeroportului Bacau

  • Română
    • Engleză
+40740.515.665 Non Stop

Echipează-ți mașina corespunzător în perioada de iarnă

Putem spune că iarna deja a venit. Chiar dacă nu este încă zăpadă iar temperaturile din ultimele zile au fost acceptabile, este necesar să fi pregătit, să nu te ia prin surprindere așa cum se întâmplă în unele cazuri. Temperatura începe să scadă iar mașina trebuie să fie pregătită pentru anotimpul rece.

Ce poți face în acest sens?

Dacă te gândești doar la respectarea legislației nu uita că autoturismul trebuie să fie echipat corespunzător cu anvelope pentru iarnă atunci când circuli pe drumuri acoperite de polei sau ninsoare. Însă îți recomandăm să nu faci asta doar din obligație. Gândește-te în primul rând la siguranța ta dar și a celorlați participanți la trafic. Este foarte bine să ai în mașină și un set de anvelope de iarnă pentru eventualitatea în care trebuie să pleci la drum iar ninsorile sunt abundente sau autoritățile încă dorm. Dacă nu ți-ai achiziționat deja, caută în magazine un set de lanțuri omologat și ușor de montat. Nu sunt foarte scumpe însă pot fi extrem de utile atunci când nu te aștepți.

Nu te gândi totuși doar la roți atunci când îți pregătești mașina pentru iarnă. Trebuie să iei în considerare și alte elemente. Spre exemplu bateria, poate cel mai important lucru. Mergi cu mașina la un service auto să verifici starea bateriei și sistemul de încărcare a bateriei. Asigură-te că poți trece iarna în condiții normale și că mașina ta pornește indiferent de condițiile meteo. Este bine să știi că bateria autoturismului tău nu se comportă la fel ca în perioada de vară iar pornirea pe timpul sezonului rece este mai greoaie. Dacă este nevoie, pune în portbagaj și un set de cabluri de transfer pentru curent.

Dacă tot mergi la service să verifici bateria, spune-le să verifice și concentrația de antigel. Nu trebuie să demontezi nimic, această verificare se face foarte ușor. Astfel te asiguri că apa din motor nu îngheață la temperaturi joase și îți protejezi mașina de eventuale avarii.

Mai sunt o serie de accesorii obligatorii pe care să le ai în mașina pe toată perioada rece. O lopată pentru zăpadă și un săculeț cu nisip sau sare nu sunt niciodată în plus pentru drum. Este posibil ca mașina ta să nu aibă nevoie însă gândește-te că ai putea rămâne înzăpezit pe un drum îngust datorită unei alte mașini care nu mai poate să înainteze în fața ta. Dacă ești nevoit să pleci la un drum mai lung, aruncă în portbagaj și o pătura, eventual ceva haine de schimb și poate chiar ceva de mâncare. Uneori este nevoie și de cablu de tractare, așa că ai în vedere și acest aspect pentru situații de urgență. Este bine să fi pregătit pentru orice.

Nu uita de racletă pentru gheață, o perie pentru zăpadă sau o matură. Înainte de a pune autoturismul în mișcare încearcă să îndepărtezi toată gheața de pe parbriz și geamuri laterale, pentru o vizibilitate foarte bună dar și pentru a nu crea emoții celorlalți participanți la trafic. O soluție pentru dezghețat ar fi foarte utilă în acest caz. Lichidul de parbriz trebuie să reziste la temperaturi sub pragul de îngheț. Asigură-te că este așa pentru a nu crea probleme vasului și verifică în permanență dacă ai suficient lichid pentru parbriz, eventual mai pune în portbagaj încă un bidon de rezervă. Dacă în instalație ai lichid pentru vară trebuie să-l schimbi, așa ar fi recomandat.

În situația în care mașina ta se descuie și se încuie cu cheia, și nu cu ajutorul unei telecomenzi, verifică ca acest procedeu să se realizeze extrem de ușor. Cumpără un spray lubrifiant pentru yale pentru a evita situațiile jenante în care nu poți intra în mașină. Asigură-te că nu ții recipientul în mașină, ia-l cu tine în casă. În comerț există o mulțime de astfel de soluții pentru prevenirea înghețului, chiar și pentru garniturile de cauciuc de pe portieră.

De fiecare dată când pleci la drum, mai ales dacă drumul este lung, nu uita să ai suficient combustibil pentru a fi sigur că ajungi la destinație în caz de drumuri blocate datorită ninsorilor sau a viscolului puternic. Gândește-te ce faci în astfel de situații când nu ai suficient carburant pentru a te încălzi într-o mașină înzăpezită. Când pleci la un astfel de drum să-ți încarci telefonul mobil ca să poți fi conectat în permanență într-o situație neprevazută. Un încărcător auto sau o baterie suplimentară nu sunt de neglijat pentru astfel de drumuri. Dacă e noapte sau te prinde noaptea pe drumuri, în portbagaj ar trebui să existe și o lanternă cu bateriile încărcate.

Pregătește-ți mașina din timp, echipează autoturismul corespunzător pentru iarna!

Inchiriaza masina

Reducere 2% la plata integrala cu cardul pe site
Fara taxa aeroport
Avem biroul in Aeroportul Bacau
Plata partiala de 15% (avans rezervare)
Serviciu de plata securizat prin EuPlatesc.ro